Linia verde: 250 107

Titlu

Facilitarea mediului de afaceri prin mijloace digitale eKYC și eNotary
03/21/2023 - 16:05

21 martie 2023 – Proiectul comun ”Crearea platformelor tehnologice universale eKYC și eNotary” a fost lansat în cadrul unui eveniment, în cadrul căruia a participat și secretara de stat a Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Veronica Arpintin.

 

În acest sens, a fost semnat și un memorandum de înțelegere, între Secretariatul Consiliul Economic pe lângă Prim-ministru și Agenția de Guvernare Electronică.

 

Platforma tehnologică universală eKYC permite identificarea la distanță a clienților, aspect foarte importantă pentru mediul de afaceri, dar și sectorul public, unde serviciile migrează în online, iar prestarea acestora necesită identificarea persoanei la distanță.

 

De asemenea, notarizarea electronică sau eNotary este esențială pentru investitorii din țară și de peste hotare, contribuind la reducerea costurilor și timpului consumat pentru tranzacții, care vor putea fi efectuate online.

 

Prin crearea în țara noastră a platformelor tehnologice universale eKYC și eNotary, investitorii, inclusiv și cei din diasporă vor putea deschide o afacere în Moldova și a o administra online, din orice colț al lumii.

 

Documentul semnat electronic, va fi implementat de către Agenția de Guvernare Electronică cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucție de Dezvoltare și Fondul Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Imagini: 
modelul_costului